AutorThaiFood
Dificultate Începător
Număr de porții: 4
Timp de pregătire1 orăTimp total1 oră
Pentru salată
Pentru dressing
Pentru a pregăti pomelo
1

Tăiați partea de sus a pomelo-ului de aproximativ 6 ori în jurul fructului pentru a înmuia coaja groasă. Apoi, folosiți degetele pentru a decoji complet pomelo-ul. Utilizați un cuțit pentru a îndepărta restul membranei albe. Rupeți pulpa pomelo-ului în segmente și îndepărtați membrana internă dintre ele. Apoi rupeți fiecare segment în bucăți de dimensiuni mici.

Pentru a prăji arahidele și nuca de cocoș
2

Turnați arahidele crude într-o tigaie suficient de mare pentru a le așeza într-un singur strat. Porniți focul la intensitate medie și lăsați-le să se rumenească până devin aurii. Amestecați sau agitați tigaia în mod regulat pentru a preveni arderea. Odată ce arahidele au fost prăjite și s-au răcit, îndepărtați coaja. Prajiți fulgii de nucă de cocos neîndulcit cu grijă deoarece aceștia se vor rumeni mult mai rapid decât arahidele.

Pentru a prăji usturoiul și ceapa verde
3

Turnați 60 ml de ulei cu aromă ușoară, cum ar fi uleiul de canola, într-un vas mic. Porniți focul la intensitate medie. Adăugați usturoiul tocat și lăsați-l să se rumenească până devine auriu. Îndepărtați imediat și scurgeți pe o hârtie de bucătărie.
După ce tot usturoiul a fost îndepărtat, adăugați ceapa verde subțire feliată în uleiul încins. Lăsați-o să se rumenească până devine aurie, apoi scurgeți-o pe o hârtie de bucătărie. Ceapa va dura semnificativ mai mult decât usturoiul (de obicei 20-30 de min).

Pentru dressing
4

Amestecați laptele de cocos, pasta de chili prăjită, fulgii de ardei roșii (dacă folosiți), zeama de lămâie, sosul de pește și zahărul de palmier. Gustați dressingul și ajustați aromele conform preferințelor dvs., precum și în funcție de dulceața sau aciditatea pomelo-ului dvs. Dacă pomelo-ul dvs. este foarte dulce, poate fi necesar mai puțin zahăr de palmier. Dacă lămâile dvs. sunt foarte acre, poate fi necesară mai puțină zeamă de lămâie.

Pentru servire
5

Amestecați pomelo, creveții gătiți, fulgii de cocos prăjiți, arahidele prăjite, usturoiul și ceapa verde prăjite și frunzele de coriandru într-un castron. Adăugați dressingul și amestecați. Gustați din nou și ajustați aromele, dacă este necesar. Serviți imediat.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru salată
Pentru dressing

Indicații de preparare

Pentru a pregăti pomelo
1

Tăiați partea de sus a pomelo-ului de aproximativ 6 ori în jurul fructului pentru a înmuia coaja groasă. Apoi, folosiți degetele pentru a decoji complet pomelo-ul. Utilizați un cuțit pentru a îndepărta restul membranei albe. Rupeți pulpa pomelo-ului în segmente și îndepărtați membrana internă dintre ele. Apoi rupeți fiecare segment în bucăți de dimensiuni mici.

Pentru a prăji arahidele și nuca de cocoș
2

Turnați arahidele crude într-o tigaie suficient de mare pentru a le așeza într-un singur strat. Porniți focul la intensitate medie și lăsați-le să se rumenească până devin aurii. Amestecați sau agitați tigaia în mod regulat pentru a preveni arderea. Odată ce arahidele au fost prăjite și s-au răcit, îndepărtați coaja. Prajiți fulgii de nucă de cocos neîndulcit cu grijă deoarece aceștia se vor rumeni mult mai rapid decât arahidele.

Pentru a prăji usturoiul și ceapa verde
3

Turnați 60 ml de ulei cu aromă ușoară, cum ar fi uleiul de canola, într-un vas mic. Porniți focul la intensitate medie. Adăugați usturoiul tocat și lăsați-l să se rumenească până devine auriu. Îndepărtați imediat și scurgeți pe o hârtie de bucătărie.
După ce tot usturoiul a fost îndepărtat, adăugați ceapa verde subțire feliată în uleiul încins. Lăsați-o să se rumenească până devine aurie, apoi scurgeți-o pe o hârtie de bucătărie. Ceapa va dura semnificativ mai mult decât usturoiul (de obicei 20-30 de min).

Pentru dressing
4

Amestecați laptele de cocos, pasta de chili prăjită, fulgii de ardei roșii (dacă folosiți), zeama de lămâie, sosul de pește și zahărul de palmier. Gustați dressingul și ajustați aromele conform preferințelor dvs., precum și în funcție de dulceața sau aciditatea pomelo-ului dvs. Dacă pomelo-ul dvs. este foarte dulce, poate fi necesar mai puțin zahăr de palmier. Dacă lămâile dvs. sunt foarte acre, poate fi necesară mai puțină zeamă de lămâie.

Pentru servire
5

Amestecați pomelo, creveții gătiți, fulgii de cocos prăjiți, arahidele prăjite, usturoiul și ceapa verde prăjite și frunzele de coriandru într-un castron. Adăugați dressingul și amestecați. Gustați din nou și ajustați aromele, dacă este necesar. Serviți imediat.

Salată cu creveți și pomelo Yum Som-O ยำส้มโอ