AutorThaiFood
Dificultate Intermediar
Număr de porții: 2
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total40 minute
Pregătire
1

✓ Începeți prin a înmuia tăițeii uscati în apă călduță sau la temperatura camerei în timp ce pregătiți celelalte ingrediente.
✓ Gătirea corectă a tăițeilor este cea mai dificilă parte a preparării Pad Thai. Asigurați-vă că tăițeii sunt scufundați în multă apă. Până când sunteți gata să puneți ingredientele în tigaie, tăițeii ar trebui să fie flexibili, dar nu moi.
✓ Tăiați tofu-ul în fâșii subțiri de aproximativ 2,5 cm lungime. Când este tăiat, tofu-ul ar trebui să aibă consistența brânzei mozzarella. Puteți prăji tofu-ul separat până devine maro auriu și tare, sau îl puteți prăji cu celelalte ingrediente.
✓ Tăiați arpagicul chinezesc în bucăți de 2,5 cm lungime. Pune deoparte câteva bucati de arpagic proaspăt pentru garnitură.
✓ Clătiți mugurii de fasole și păstrați jumătate pentru a-i servi proaspeti.
✓ Tocați mărunt ceapa și usturoiul împreună.

Gătire
2

✓ Folosiți un wok sau o tigaie mare din fontă. Dacă nu aveți un wok, orice oală mare este potrivită. Se încălzește la foc mare și se toarnă ulei în wok. Prăjiți arahidele până sunt bine făcute și scoateți-le din wok. Arahidele pot fi prăjite și în tigaie fără ulei. Adăugați ceapa, ridichea murată, usturoiul și tofu-ul și amestecați până încep să se rumenească.
✓ Scurgeți tăițeii și adăugații în wok. Adăugați tamarindul, zahărul, sosul de pește și ardeiul iute. Amestecați. Dacă wok-ul nu este suficient de fierbinte, veți observa mult lichid în el la acest punct. Dați focul mai tare, dacă este cazul.
✓ Faceți loc pentru ou împingând toți tăițeii pe partea laterală a wok-ului. Spargeți oul în wok și amestecați-l până când este aproape gătit. Amestecați oul în tăiței. Tăițeii ar trebui să fie moi și elastici. Dacă tăițeii sunt prea tari (nu sunt fierți), adăugați puțină apă. Când obțineți gustul potrivit, adăugați creveții și amestecați. Presărați piper alb. Adăugați mugurii de fasole și arpagicul. Mai amestecați de câteva ori. Tăițeii trebuie să fie moi, uscați și foarte încurcați.
✓ Se toarnă pe farfuria de servire și se presară cu piper măcinat și arahide. Se servește fierbinte cu floarea de banană, o bucată de lime, arpagic chinezesc crud și muguri de fasole cruzi, deasupra.

Servire
3

✓ Thailandezii au mereu disponibile la masă condimente ca zahăr, ardei iute, oțet și sos de pește.
✓ Se mai poate aduga ardei iute sau zahăr, după gust.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

Pregătire
1

✓ Începeți prin a înmuia tăițeii uscati în apă călduță sau la temperatura camerei în timp ce pregătiți celelalte ingrediente.
✓ Gătirea corectă a tăițeilor este cea mai dificilă parte a preparării Pad Thai. Asigurați-vă că tăițeii sunt scufundați în multă apă. Până când sunteți gata să puneți ingredientele în tigaie, tăițeii ar trebui să fie flexibili, dar nu moi.
✓ Tăiați tofu-ul în fâșii subțiri de aproximativ 2,5 cm lungime. Când este tăiat, tofu-ul ar trebui să aibă consistența brânzei mozzarella. Puteți prăji tofu-ul separat până devine maro auriu și tare, sau îl puteți prăji cu celelalte ingrediente.
✓ Tăiați arpagicul chinezesc în bucăți de 2,5 cm lungime. Pune deoparte câteva bucati de arpagic proaspăt pentru garnitură.
✓ Clătiți mugurii de fasole și păstrați jumătate pentru a-i servi proaspeti.
✓ Tocați mărunt ceapa și usturoiul împreună.

Gătire
2

✓ Folosiți un wok sau o tigaie mare din fontă. Dacă nu aveți un wok, orice oală mare este potrivită. Se încălzește la foc mare și se toarnă ulei în wok. Prăjiți arahidele până sunt bine făcute și scoateți-le din wok. Arahidele pot fi prăjite și în tigaie fără ulei. Adăugați ceapa, ridichea murată, usturoiul și tofu-ul și amestecați până încep să se rumenească.
✓ Scurgeți tăițeii și adăugații în wok. Adăugați tamarindul, zahărul, sosul de pește și ardeiul iute. Amestecați. Dacă wok-ul nu este suficient de fierbinte, veți observa mult lichid în el la acest punct. Dați focul mai tare, dacă este cazul.
✓ Faceți loc pentru ou împingând toți tăițeii pe partea laterală a wok-ului. Spargeți oul în wok și amestecați-l până când este aproape gătit. Amestecați oul în tăiței. Tăițeii ar trebui să fie moi și elastici. Dacă tăițeii sunt prea tari (nu sunt fierți), adăugați puțină apă. Când obțineți gustul potrivit, adăugați creveții și amestecați. Presărați piper alb. Adăugați mugurii de fasole și arpagicul. Mai amestecați de câteva ori. Tăițeii trebuie să fie moi, uscați și foarte încurcați.
✓ Se toarnă pe farfuria de servire și se presară cu piper măcinat și arahide. Se servește fierbinte cu floarea de banană, o bucată de lime, arpagic chinezesc crud și muguri de fasole cruzi, deasupra.

Servire
3

✓ Thailandezii au mereu disponibile la masă condimente ca zahăr, ardei iute, oțet și sos de pește.
✓ Se mai poate aduga ardei iute sau zahăr, după gust.

Pad Thai ผัดไทยกุ้งสด