Se încălzește puțin ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă pasta de curry roșu și se prăjește timp de 1-2 minute, până devine aromată.
Se adaugă laptele de cocos și se amestecă bine pentru a combina pasta de curry cu laptele. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă ușor timp de 5 minute.
Se adaugă sosul de pește și zahărul de palmier, amestecând pentru a dizolva zahărul.
Se introduc legumele (ardei, morcov, zucchini și ceapă) și se gătesc până se înmoaie, aproximativ 5-7 minute.
Se adaugă fileul de pește tăiate în bucăți mari. Se gătește până când peștele este complet gătit și se desface ușor cu furculița, aproximativ 5-7 minute.
Se adaugă frunzele de kaffir lime și busuiocul, amestecând ușor.
Se servește curry-ul fierbinte, alături de orez thailandez sau vermicelli.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
Se încălzește puțin ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă pasta de curry roșu și se prăjește timp de 1-2 minute, până devine aromată.
Se adaugă laptele de cocos și se amestecă bine pentru a combina pasta de curry cu laptele. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă ușor timp de 5 minute.
Se adaugă sosul de pește și zahărul de palmier, amestecând pentru a dizolva zahărul.
Se introduc legumele (ardei, morcov, zucchini și ceapă) și se gătesc până se înmoaie, aproximativ 5-7 minute.
Se adaugă fileul de pește tăiate în bucăți mari. Se gătește până când peștele este complet gătit și se desface ușor cu furculița, aproximativ 5-7 minute.
Se adaugă frunzele de kaffir lime și busuiocul, amestecând ușor.
Se servește curry-ul fierbinte, alături de orez thailandez sau vermicelli.