AutorThaiFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute
1

Fierbeți tăițeii de orez și lăsați-i la scurs până preparați restul ingredientelor.

2

Tăiați în bucăți medii galangalul, lemongrass-ul și ceapa.

3

Puneți apă la fiert într-o oală sau într-un wok. Când apa începe să fiarbă adăugați peștele curățat, legumele tăiate anterior, frunzele de lime, ardeii iuți și cățeii de usturoi.

4

Lăsați la fiert la foc mic 30 de minute cu capacul pus.

5

Scoateți peștele cu grijă să nu se sfarme, pe o farfurie, și lăsați-l la răcit.

6

Scurgeți legumele și condimentele într-un mojar sau blender. Atenție, nu aruncați apa în care au fiert toate acestea.

7

Pisați toate ingredientele într-o pastă fină, adăugați și pasta de creveți.

8

Curățați peștele de oase, piele și puneți carnea fiartă în mojar sau blender, împreună cu pasta și mai pisați până la omogenizare.

9

Puneți din nou la fiert apa în care au fiert ingredientele și adăugați pasta cu pește. Apoi adăugați laptele de cocos și mai fierbeți 5 minute.

10

Adăugați sosul de pește, sarea și zahărul. Adăugați biluțele de pește și mai amestecați totul timp de 2 minute. Adăugați ceapa verde mărunțită și stingeți focul. Lăsați la răcit 2 minute și puteți servi imediat împreună cu tăițeii fierți și ouă fierte.

Ingrediente asiatice de cumpărat:
Lemongrass întreg congelat ASIAN CHOICE 250g
disponibil în magazine
Frunze de lime congelate ASIAN CHOICE 100g
disponibil în magazine
Galangal ASIAN CHOICE 250g
disponibil în magazine

Ingrediente

Indicații de preparare

1

Fierbeți tăițeii de orez și lăsați-i la scurs până preparați restul ingredientelor.

2

Tăiați în bucăți medii galangalul, lemongrass-ul și ceapa.

3

Puneți apă la fiert într-o oală sau într-un wok. Când apa începe să fiarbă adăugați peștele curățat, legumele tăiate anterior, frunzele de lime, ardeii iuți și cățeii de usturoi.

4

Lăsați la fiert la foc mic 30 de minute cu capacul pus.

5

Scoateți peștele cu grijă să nu se sfarme, pe o farfurie, și lăsați-l la răcit.

6

Scurgeți legumele și condimentele într-un mojar sau blender. Atenție, nu aruncați apa în care au fiert toate acestea.

7

Pisați toate ingredientele într-o pastă fină, adăugați și pasta de creveți.

8

Curățați peștele de oase, piele și puneți carnea fiartă în mojar sau blender, împreună cu pasta și mai pisați până la omogenizare.

9

Puneți din nou la fiert apa în care au fiert ingredientele și adăugați pasta cu pește. Apoi adăugați laptele de cocos și mai fierbeți 5 minute.

10

Adăugați sosul de pește, sarea și zahărul. Adăugați biluțele de pește și mai amestecați totul timp de 2 minute. Adăugați ceapa verde mărunțită și stingeți focul. Lăsați la răcit 2 minute și puteți servi imediat împreună cu tăițeii fierți și ouă fierte.

Kanom Jeen Nam Ya วิธีทำ ขนมจีนน้ำยา