AutorThaiFood
Dificultate Începător
Număr de porții: 4
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total45 minute
1

Într-un castron mediu, acoperă perlele de tapioca cu 250ml de apă. Lasă la înmuiat 15-20 de minute sau până când granulele se umflă ușor. Evită înmuierea excesivă, deoarece tapioca nu va mai putea să își mențină forma.
Scurge apa în exces când strecori perlele de tapioca. Într-o oală cu capac, combină tapioca, sarea și cele 500ml de apă rămase. Adu compoziția până la fierbere, la foc mare.
Redu focul la mediu și fierbe timp de încă 10-15 minute, amestecând ocazional. Când tapioca devine moale și ușor lipicioasă, oprește focul și acoperă oala. Las-o să stea cel puțin 10 minute pentru ca tapioca să se înmoaie complet.
Scoate capacul și lasă perlele de tapioca să se răcească pe aragaz. Acoperă oala din nou și pune-o la frigider până se răcește complet; se va îngroșa și va forma o textură gelatinoasă.

2

Pentru servire, pune aproximativ 50g sau mai mult de perle de tapioca reci în fiecare pahar sau bol.
Toarnă aproximativ 80ml de lapte de cocos peste fiecare porție și amestecă bine. Această budincă ar trebui să fie ușor lichidă. Adaugă sirop în fiecare porție (aproximativ 1 lingură sau după gust). Fiecare persoană poate adăuga mai mult sirop după preferință.
Adaugă pe deasupra cuburi de mango copt (proaspăt sau decongelat complet).

3

Notă 1: Evită perlele de tapioca instant care sunt făcute doar din făină de tapioca.
Notă 2: Poți folosi și perle de tapioca mai mari (mărimea M sau L), dar trebuie fierte mai mult timp și au nevoie de mai multă apă.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

Într-un castron mediu, acoperă perlele de tapioca cu 250ml de apă. Lasă la înmuiat 15-20 de minute sau până când granulele se umflă ușor. Evită înmuierea excesivă, deoarece tapioca nu va mai putea să își mențină forma.
Scurge apa în exces când strecori perlele de tapioca. Într-o oală cu capac, combină tapioca, sarea și cele 500ml de apă rămase. Adu compoziția până la fierbere, la foc mare.
Redu focul la mediu și fierbe timp de încă 10-15 minute, amestecând ocazional. Când tapioca devine moale și ușor lipicioasă, oprește focul și acoperă oala. Las-o să stea cel puțin 10 minute pentru ca tapioca să se înmoaie complet.
Scoate capacul și lasă perlele de tapioca să se răcească pe aragaz. Acoperă oala din nou și pune-o la frigider până se răcește complet; se va îngroșa și va forma o textură gelatinoasă.

2

Pentru servire, pune aproximativ 50g sau mai mult de perle de tapioca reci în fiecare pahar sau bol.
Toarnă aproximativ 80ml de lapte de cocos peste fiecare porție și amestecă bine. Această budincă ar trebui să fie ușor lichidă. Adaugă sirop în fiecare porție (aproximativ 1 lingură sau după gust). Fiecare persoană poate adăuga mai mult sirop după preferință.
Adaugă pe deasupra cuburi de mango copt (proaspăt sau decongelat complet).

3

Notă 1: Evită perlele de tapioca instant care sunt făcute doar din făină de tapioca.
Notă 2: Poți folosi și perle de tapioca mai mari (mărimea M sau L), dar trebuie fierte mai mult timp și au nevoie de mai multă apă.

Budincă de tapioca cu mango สาคูน้ำกะทิ