AutorThaiFood
Dificultate Începător
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total25 minute
Preparare
1

✓ Puteți alege să folosiți ½ piept de pui și 1 pulpă de pui pentru a obține cea mai bună de aromă. Chiar dacă este mai ușor de folosit pieptul de pui, oasele sunt cele care dau curryului întreaga savoare. Tăiați pieptul de pui în bucăți mici.
✓ Tăiați vinetele în sferturi. Spălați și adăugați vinetele boabe (sau legumele alese).
✓ Spălați frunzele de lime kaffir.
✓ Tăiați ardeiul iute subțire, pe lungime.
✓ Spălați busuiocul thailandez.

Gătire
2

✓ Într-o oală la foc mediu, turnați jumătate din laptele de cocos și pasta de curry verde. Dacă laptele de cocos are crema deasupra, folosiți crema. Amestecați bine pastă cu laptele de cocos. Continuați să amestecați. Poate fi necesar să reduceți focul. Continuați să amestecați până când vedeți că se formează un ulei de culoare verzuie. Uleiul de cocos scoate culoarea și parfumul din condimente.
✓ Adăugați puiul în amestecul de curry. Amestecați pentru a acoperi puiul câteva minute, până când este parțial gătit. Adăugați vinetele. Se amestecă în continuare. Adăugați restul de lapte de cocos și 1 cană de apă. Se lasă să fiarbă 10 minute sau până când puiul este complet fiert. Adăugați vinetele boabe (sau legumele alese).
✓ Adăugați sosul de pește și zahărul. Adăugați ardeiul iute și frunzele de lime kaffir. Mai lăsați la fiert.
✓ Când sunteți gata de servit, adăugați busuiocul thailandez. Amestecați și opriți imediat focul pentru a păstra busuiocul verde. Turnați imediat curryul în bolul pentru servire.
✓ Serviți cu orez sau tăiței subțiri de orez (ขนมจีน).

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

Preparare
1

✓ Puteți alege să folosiți ½ piept de pui și 1 pulpă de pui pentru a obține cea mai bună de aromă. Chiar dacă este mai ușor de folosit pieptul de pui, oasele sunt cele care dau curryului întreaga savoare. Tăiați pieptul de pui în bucăți mici.
✓ Tăiați vinetele în sferturi. Spălați și adăugați vinetele boabe (sau legumele alese).
✓ Spălați frunzele de lime kaffir.
✓ Tăiați ardeiul iute subțire, pe lungime.
✓ Spălați busuiocul thailandez.

Gătire
2

✓ Într-o oală la foc mediu, turnați jumătate din laptele de cocos și pasta de curry verde. Dacă laptele de cocos are crema deasupra, folosiți crema. Amestecați bine pastă cu laptele de cocos. Continuați să amestecați. Poate fi necesar să reduceți focul. Continuați să amestecați până când vedeți că se formează un ulei de culoare verzuie. Uleiul de cocos scoate culoarea și parfumul din condimente.
✓ Adăugați puiul în amestecul de curry. Amestecați pentru a acoperi puiul câteva minute, până când este parțial gătit. Adăugați vinetele. Se amestecă în continuare. Adăugați restul de lapte de cocos și 1 cană de apă. Se lasă să fiarbă 10 minute sau până când puiul este complet fiert. Adăugați vinetele boabe (sau legumele alese).
✓ Adăugați sosul de pește și zahărul. Adăugați ardeiul iute și frunzele de lime kaffir. Mai lăsați la fiert.
✓ Când sunteți gata de servit, adăugați busuiocul thailandez. Amestecați și opriți imediat focul pentru a păstra busuiocul verde. Turnați imediat curryul în bolul pentru servire.
✓ Serviți cu orez sau tăiței subțiri de orez (ขนมจีน).

Curry verde cu pui แกงเขียวหวานไก่