AutorThaiFood
Dificultate Intermediar
Număr de porții: 4
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute
1

✓ Fierbeți apă într-un vas de 2 litri.
✓ Curățați creveții și puneți-i deoparte.
✓ Tăiați lemongrassul în bucăți de aproximativ 5-6 cm lungime. Folosiți spatele cuțitului pentru a le bate ușor, doar pentru a le zdrobi puțin și a elibera aroma. Înnodați tulpinile de lemongrass pentru a fi mai ușor de manevrat. Adăugați tulpinile de lemongrass în apa clocotită și lăsați-le să fiarbă timp de 5 minute.
✓ Puneți sosul de pește și sucul de la o limetă în bolurile în care veți servi supa. Zdrobiți ardeiul iute și adăugați-l în bol.
✓ Adăugați frunzele de lime kaffir în vas.
✓ Curățați și tăiați ciupercile în jumătate și adăugați-le în vas. Lăsați-le să fiarbă.
✓ Adăugați creveții și opriți focul. Creveții se întăresc foarte repede și vor fi gătiți chiar și când stau în supa caldă. Adăugati creveții și lichidul în bolurile de servire imediat. În momentul în care adăugați lichidul în bol, veți observa că supa devine tulbure din cauza sucului de lime.
✓ Adăugați nam prig pow dacă doriți. Presărați coriandru și serviți.
✓ Sfat: Fiți foarte atenți, ardeii pot fi foarte iuți. Luați câte o înghițitură mică. Adăugați mai mult sos de pește și/sau suc de lime dacă gustul este prea fad.

Ingrediente asiatice de cumpărat:
Frunze de lime congelate ASIAN CHOICE 100g
disponibil în magazine
Lemongrass întreg congelat ASIAN CHOICE 250g
disponibil în magazine
Ciuperci King Oyster 200g
disponibil în magazul din Cluj
Creveți Vannamei 26/30 HLSO Asian Choice 700g
disponibil în magazine

Ingrediente

Indicații de preparare

1

✓ Fierbeți apă într-un vas de 2 litri.
✓ Curățați creveții și puneți-i deoparte.
✓ Tăiați lemongrassul în bucăți de aproximativ 5-6 cm lungime. Folosiți spatele cuțitului pentru a le bate ușor, doar pentru a le zdrobi puțin și a elibera aroma. Înnodați tulpinile de lemongrass pentru a fi mai ușor de manevrat. Adăugați tulpinile de lemongrass în apa clocotită și lăsați-le să fiarbă timp de 5 minute.
✓ Puneți sosul de pește și sucul de la o limetă în bolurile în care veți servi supa. Zdrobiți ardeiul iute și adăugați-l în bol.
✓ Adăugați frunzele de lime kaffir în vas.
✓ Curățați și tăiați ciupercile în jumătate și adăugați-le în vas. Lăsați-le să fiarbă.
✓ Adăugați creveții și opriți focul. Creveții se întăresc foarte repede și vor fi gătiți chiar și când stau în supa caldă. Adăugati creveții și lichidul în bolurile de servire imediat. În momentul în care adăugați lichidul în bol, veți observa că supa devine tulbure din cauza sucului de lime.
✓ Adăugați nam prig pow dacă doriți. Presărați coriandru și serviți.
✓ Sfat: Fiți foarte atenți, ardeii pot fi foarte iuți. Luați câte o înghițitură mică. Adăugați mai mult sos de pește și/sau suc de lime dacă gustul este prea fad.

Supă Tom Yum Goong ต้มยำกุ้ง