AutorThaiFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 20 minute
Pentru pasta de curry
Pentru curry
Pentru pasta de curry
1

✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Puneți ardeii iuți uscați într-un bol rezistent la căldură. Acoperiți-i cu apă clocotită și lăsați-i să se înmoaie timp de aproximativ 20 de minute. Strecurați ardeii și păstrați lichidul în care au fost înmuiati.
✓ Într-un blender, adugați ardeii înmuiați, cepele, usturoiul, lemongrassul, turmericul, pudra de curry, semințele de coriandru, coaja de lime kaffir și 2 până la 4 linguri din lichidul de înmuiere al ardeilor (după necesitate) pentru a obține o pastă.

Pentru curry-ul Khao Soi
2

✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Într-o oală mare, încălziți 1 cană de lapte de cocos la foc mediu-mare. Când laptele de cocos începe să fiarbă, adăugați pasta de curry și gătiți, amestecând încontinuu, până când lichidul se îngroașă și scade, aproximativ 5 minute.
✓ Adăugați apa și celelalte 2 căni de lapte de cocos și lăsați să fiarbă compoziția. Adăugați puiul, reduceți focul la mediu-scăzut și fierbeți până când puiul este gătit și fraged, timp de 40 până la 45 de minute.
✓ Între timp, gătiți tăițeii de ou conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt gata. Clătiți sub apă rece, scurgeți și puneți deoparte.
✓ Amestecați zahărul în supă. Gustați și ajustați condimentarea cu sare. Împărțiți supa și tăițeii în patru boluri și stropiți cu ulei de chili. Serviți cu ceapă verde, coriandru și feliuțe de lime.
✓ Serviți imediat.
✓ Sfat: Coaja de lime kaffir are un parfum incredibil de aromat. Încercați să o găsiți în magazinele asiatice; de obicei este disponibilă congelată, proaspătă și uscată. Dacă nu o găsiți, puteți folosi coaja de lime obișnuită.

Pentru a depozita
3

✓ Puteți păstra acest curry de pui în frigider, acoperit, timp de 3 până la 4 zile. Reîncălziți-l într-o cratiță acoperită, cu puțină apă sau lapte de cocos în plus, dacă este necesar, pentru a subția consistența.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru pasta de curry
Pentru curry

Indicații de preparare

Pentru pasta de curry
1

✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Puneți ardeii iuți uscați într-un bol rezistent la căldură. Acoperiți-i cu apă clocotită și lăsați-i să se înmoaie timp de aproximativ 20 de minute. Strecurați ardeii și păstrați lichidul în care au fost înmuiati.
✓ Într-un blender, adugați ardeii înmuiați, cepele, usturoiul, lemongrassul, turmericul, pudra de curry, semințele de coriandru, coaja de lime kaffir și 2 până la 4 linguri din lichidul de înmuiere al ardeilor (după necesitate) pentru a obține o pastă.

Pentru curry-ul Khao Soi
2

✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Într-o oală mare, încălziți 1 cană de lapte de cocos la foc mediu-mare. Când laptele de cocos începe să fiarbă, adăugați pasta de curry și gătiți, amestecând încontinuu, până când lichidul se îngroașă și scade, aproximativ 5 minute.
✓ Adăugați apa și celelalte 2 căni de lapte de cocos și lăsați să fiarbă compoziția. Adăugați puiul, reduceți focul la mediu-scăzut și fierbeți până când puiul este gătit și fraged, timp de 40 până la 45 de minute.
✓ Între timp, gătiți tăițeii de ou conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt gata. Clătiți sub apă rece, scurgeți și puneți deoparte.
✓ Amestecați zahărul în supă. Gustați și ajustați condimentarea cu sare. Împărțiți supa și tăițeii în patru boluri și stropiți cu ulei de chili. Serviți cu ceapă verde, coriandru și feliuțe de lime.
✓ Serviți imediat.
✓ Sfat: Coaja de lime kaffir are un parfum incredibil de aromat. Încercați să o găsiți în magazinele asiatice; de obicei este disponibilă congelată, proaspătă și uscată. Dacă nu o găsiți, puteți folosi coaja de lime obișnuită.

Pentru a depozita
3

✓ Puteți păstra acest curry de pui în frigider, acoperit, timp de 3 până la 4 zile. Reîncălziți-l într-o cratiță acoperită, cu puțină apă sau lapte de cocos în plus, dacă este necesar, pentru a subția consistența.

Supă thai de curry cu tăiței și lapte de cocos ข้าวซอย