AutorThaiFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră
Pentru sos
1

✓ Se pun la fiert 200 g de orez cu 350 ml de apă. Se adaugă sare (opțional). Acoperiți oala cu un capac, dați focul la minim și lăsăți orezul să fiarbă la foc mic pentru 18-20 de minute. Îndepărtați oala de pe foc și lăsăți câteva minute capacul pus înainte de servire. Pentru orez mai moale, se adaugă la fierbere mai multă apă; pentru orez mai ferm, orezul se fierbe în mai puțină apă.
✓ Uscați pulpele de pui cu un șervețel și condimentați cu sare. Lăsăți deoparte timp de 10 minute.
✓ Între timp, amestecați sosul de pește cu zahărul de palmier și sucul de la un lime stors, pentru sos. Curățați și zdrobiți cățelul de usturoi, curățați ghimbirul și tăiați bucățele, apoi adugați în sos.
✓ Încalziti uleiul de floarea soarelui la foc mare într-o tigaie sau wok. Prăjiți puiul timp de 8-10 minute până când se rumenește. Se lasă să se răcească puțin și apoi se feliază.
✓ Între timp, curățați mangoul îndepărtați sâmburele și tăiați felii subțiri. Feliile se adaugă în bolul de salată. Tăiați castraveții subțire, pe lungime, și adugati în bol.
✓ Îndepărtați semințele și feliați ardeiul iute. Curățați ceapa și tăiați în felii subțiri. Adăugați ardeiul și ceapa în bol și amestecați cu sosul.
✓ Adăugați orezul și puiul în bol. Tăiați în bucăți mari alunele, frunzele de mentă, busuiocul și un lime, în bucăți medii.
✓ Transferați salată pe o tavă mare și împărțiți în patru porții egale. Se ornează cu arahide, frunze proaspete și bucăți de lime.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru sos

Indicații de preparare

1

✓ Se pun la fiert 200 g de orez cu 350 ml de apă. Se adaugă sare (opțional). Acoperiți oala cu un capac, dați focul la minim și lăsăți orezul să fiarbă la foc mic pentru 18-20 de minute. Îndepărtați oala de pe foc și lăsăți câteva minute capacul pus înainte de servire. Pentru orez mai moale, se adaugă la fierbere mai multă apă; pentru orez mai ferm, orezul se fierbe în mai puțină apă.
✓ Uscați pulpele de pui cu un șervețel și condimentați cu sare. Lăsăți deoparte timp de 10 minute.
✓ Între timp, amestecați sosul de pește cu zahărul de palmier și sucul de la un lime stors, pentru sos. Curățați și zdrobiți cățelul de usturoi, curățați ghimbirul și tăiați bucățele, apoi adugați în sos.
✓ Încalziti uleiul de floarea soarelui la foc mare într-o tigaie sau wok. Prăjiți puiul timp de 8-10 minute până când se rumenește. Se lasă să se răcească puțin și apoi se feliază.
✓ Între timp, curățați mangoul îndepărtați sâmburele și tăiați felii subțiri. Feliile se adaugă în bolul de salată. Tăiați castraveții subțire, pe lungime, și adugati în bol.
✓ Îndepărtați semințele și feliați ardeiul iute. Curățați ceapa și tăiați în felii subțiri. Adăugați ardeiul și ceapa în bol și amestecați cu sosul.
✓ Adăugați orezul și puiul în bol. Tăiați în bucăți mari alunele, frunzele de mentă, busuiocul și un lime, în bucăți medii.
✓ Transferați salată pe o tavă mare și împărțiți în patru porții egale. Se ornează cu arahide, frunze proaspete și bucăți de lime.

Salată thailandeză cu pui corcant