Opțiuni de imprimare:

Pad kee mao ผัดขี้เมา (Drunken Noodles)

Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute

 170 gr tăiței de orez lați
 4-5 căței de usturoi
 1-3 chili thailandez
 ½ ardei gras roșu, tăiat juliene
 200 gr creveți (sau altă carne la alegere)
 60 gr de morcovi, tăiați juliene
 80 gr de broccoli chinezesc
 câteva boabe de piper verde proaspăt (opțional)
 10 gr de zahăr
 30 gr frunze de busuioc
 ghimbir proaspăt ras (opțional)
Sos pentru stir-fry
 60 ml sos de stridii
 40 ml sos de soia
 15 ml sos de pește
1

Puneți la fiert apă într-o oală, pentru tăiței. Când apa a dat în clocot, adăgați tăițeii de orez și fierbeți-i timp de 10-12 minute până se înmoaie. Scoateți-i, spălați-i cu apă rece și mai lăsați-i la scurs până pregătiți restul ingredientelor.

2

Preparați sosul pentru stir-fry amestecând sosul de stridii, sosul de soia și cel de pește într-un mic recipient.

3

Pisați ardeii picanți împreună cu cățeii de usturoi și puțin ghimbir într-un mojar până se formează o pastă, însă nu prea fină.

4

Spălați legumele și tăiați-le juliene. Aici se pot folosi la alegere mai multe legume precum morcovi, ardei, broccoli sau muguri de porumb.

5

Adăugați ulei într-o tigaie încinsă și prăjiți creveții timp de 2-3 minute pe ambele părți și asezați-i apoi pe o farfurie.

6

Pregătiți puțin ulei într-un wok sau puteți folosi o tigaie non-adezivă. Prăjiți toate ingredientele. Atenție, este important să nu adăugați toate îngredientele dintr-o dată, ci, în funcție de dimensiunea tigăii, să porționați în mai multe tranșe pentru ca ingredientele să se poată rumeni, să nu rămână moi. Puneți în tigaia încinsă cu ulei o parte din pasta cu chili și usturoi, amestecând 30 de secunde pentru a se infuza uleiul.

7

Adăugați o parte din legumele tăiate juliene (2/3 dacă ați porționat ingredientele în trei părți) și amestecați timp de 1 minut, apoi adăugați tăițeii.

8

Puneți rapid peste tăiței o parte din sosul stir-fry preparat anterior (2/3 dacă ați porționat ingredientele în trei părți) și o linguriță de zahăr. Amestecați toată compoziția la foc mediu spre mare până când tăițeii prind culoare și se evaporă toată apa.

9

Adăugați creveții și busuiocul și mai amestecați cel mult un minut.

10

Transferați pe o farfurie și procedați la fel cu restul porțiilor. Lăsați la răcit câteva minute și serviți.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.