AutorThaiFood
Dificultate Începător
Număr de porții: 4
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute
Sos pentru stir-fry
1

Puneți la fiert apă într-o oală, pentru tăiței. Când apa a dat în clocot, adăgați tăițeii de orez și fierbeți-i timp de 10-12 minute până se înmoaie. Scoateți-i, spălați-i cu apă rece și mai lăsați-i la scurs până pregătiți restul ingredientelor.

2

Preparați sosul pentru stir-fry amestecând sosul de stridii, sosul de soia și cel de pește într-un mic recipient.

3

Pisați ardeii picanți împreună cu cățeii de usturoi și puțin ghimbir într-un mojar până se formează o pastă, însă nu prea fină.

4

Spălați legumele și tăiați-le juliene. Aici se pot folosi la alegere mai multe legume precum morcovi, ardei, broccoli sau muguri de porumb.

5

Adăugați ulei într-o tigaie încinsă și prăjiți creveții timp de 2-3 minute pe ambele părți și asezați-i apoi pe o farfurie.

6

Pregătiți puțin ulei într-un wok sau puteți folosi o tigaie non-adezivă. Prăjiți toate ingredientele. Atenție, este important să nu adăugați toate îngredientele dintr-o dată, ci, în funcție de dimensiunea tigăii, să porționați în mai multe tranșe pentru ca ingredientele să se poată rumeni, să nu rămână moi. Puneți în tigaia încinsă cu ulei o parte din pasta cu chili și usturoi, amestecând 30 de secunde pentru a se infuza uleiul.

7

Adăugați o parte din legumele tăiate juliene (2/3 dacă ați porționat ingredientele în trei părți) și amestecați timp de 1 minut, apoi adăugați tăițeii.

8

Puneți rapid peste tăiței o parte din sosul stir-fry preparat anterior (2/3 dacă ați porționat ingredientele în trei părți) și o linguriță de zahăr. Amestecați toată compoziția la foc mediu spre mare până când tăițeii prind culoare și se evaporă toată apa.

9

Adăugați creveții și busuiocul și mai amestecați cel mult un minut.

10

Transferați pe o farfurie și procedați la fel cu restul porțiilor. Lăsați la răcit câteva minute și serviți.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Sos pentru stir-fry

Indicații de preparare

1

Puneți la fiert apă într-o oală, pentru tăiței. Când apa a dat în clocot, adăgați tăițeii de orez și fierbeți-i timp de 10-12 minute până se înmoaie. Scoateți-i, spălați-i cu apă rece și mai lăsați-i la scurs până pregătiți restul ingredientelor.

2

Preparați sosul pentru stir-fry amestecând sosul de stridii, sosul de soia și cel de pește într-un mic recipient.

3

Pisați ardeii picanți împreună cu cățeii de usturoi și puțin ghimbir într-un mojar până se formează o pastă, însă nu prea fină.

4

Spălați legumele și tăiați-le juliene. Aici se pot folosi la alegere mai multe legume precum morcovi, ardei, broccoli sau muguri de porumb.

5

Adăugați ulei într-o tigaie încinsă și prăjiți creveții timp de 2-3 minute pe ambele părți și asezați-i apoi pe o farfurie.

6

Pregătiți puțin ulei într-un wok sau puteți folosi o tigaie non-adezivă. Prăjiți toate ingredientele. Atenție, este important să nu adăugați toate îngredientele dintr-o dată, ci, în funcție de dimensiunea tigăii, să porționați în mai multe tranșe pentru ca ingredientele să se poată rumeni, să nu rămână moi. Puneți în tigaia încinsă cu ulei o parte din pasta cu chili și usturoi, amestecând 30 de secunde pentru a se infuza uleiul.

7

Adăugați o parte din legumele tăiate juliene (2/3 dacă ați porționat ingredientele în trei părți) și amestecați timp de 1 minut, apoi adăugați tăițeii.

8

Puneți rapid peste tăiței o parte din sosul stir-fry preparat anterior (2/3 dacă ați porționat ingredientele în trei părți) și o linguriță de zahăr. Amestecați toată compoziția la foc mediu spre mare până când tăițeii prind culoare și se evaporă toată apa.

9

Adăugați creveții și busuiocul și mai amestecați cel mult un minut.

10

Transferați pe o farfurie și procedați la fel cu restul porțiilor. Lăsați la răcit câteva minute și serviți.

Pad kee mao ผัดขี้เมา (Drunken Noodles)