Opțiuni de imprimare:

Pad Ka Prao ผัดกะเพรา

Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total25 minute

 6 căței de usturoi
 3 de ardei iuți thai
 60 gr de ardei iuți roșii murați, tăiați mărunt
 80 gr de ardei iuți roșii murați, tăiați julienne
 30 ml ulei vegetal
 340 gr de carne de vită tocată
 25 ml sos de pește
 15 gr de zahăr granulat
 120 ml de supă de vită sau pui fără sare, sau apă
 2,5 gr de piper negru măcinat
 30 gr de busuioc
 orez Jasmine fiert pentru servit
 3 ouă prăjite (1 ou per persoană)
 ulei pentru prăjit
Pentru Prik Nam Pla (ardei iuți tăiați felii în sos de pește) opțional
 2 ardei iuți thai, tocați
 30 ml sos de pește
 10 ml suc de lime
 1 cățel de usturoi, tăiat subțire sau tocat (opțional)
Pentru Prik Nam Pla
1

✓ Se adaugă ardeii iuți thai și usturoiul tocat într-un bol mic, apoi se adaugă sosul de pește și sucul de lime. Se lasă să de-o parte în timp ce se pregătește stir fry-ul.

Pentru stir fry
2

✓ Într-un mojar, se mărunțesc ardeii iuți thai într-o pastă fină. Se adaugă usturoiul și ardeii roșii murați, mărunțiți și se amesteca pana se formeaza o pastă mai groasa.
✓ Se încinge un wok sau o tigaie la foc mare, adăugând aproximativ o lingură de ulei dacă carnea de vită este slabă. Odată ce wok-ul este foarte fierbinte, se adaugă carnea de vită și se distribuie uniform. Se sotează carnea de vită fără a o mișca până când partea de jos se rumenește. Se amestecă carnea de vită și se observă cum aceasta va începe să elibereze destul de mult lichid - se amestecă până când tot acest lichid s-a evaporat, iar carnea de vită începe să prăjească în propria grăsime. Se lasă să se prăjească fără a o amesteca timp de 15-20 de secunde pentru a se rumeni mai mult, apoi se amestecă și se repetă de 1-2 ori.
✓ Se reduce focul la mediu, se împinge carnea de vită într-o parte a tigăii și, dacă nu este multă grăsime în tigaie, se adaugă puțin ulei pentru a căli usturoiul. Se adaugă pasta de usturoi și ardei și se călesc în ulei timp de 30 de secunde până când usturoiul începe să se rumenească, apoi se amestecă cu carnea de vită.
✓ Se mărește focul la maxim și se adaugă aproximativ jumătate din cantitatea de supă sau apă, sos de pește, zahăr și piper negru; se amestecă bine. Se adaugă ardeii roșii murați, tăiați julienne și se amestecă timp de 30 de secunde. Dacă este nevoie se adaugă mai multă supă sau apă.
✓ Se oprește focul, se adaugă busuiocul și se amestecă până se înmoaie puțin. Se gustă și se ajustează condimentele cu mai mult zahăr sau sos de pește, iar dacă este necesar se adaugă puțin mai multă apă sau supă. Se lasă deoparte în timp ce se prăjesc ouăle.

Pentru oua prăjite in stil thai
3

Pentru a prăji ouăle în stil thai, se recomandă să le prăjiti câte unul odată pentru a evita lipirea între ele. Există 2 opțiuni pentru prăjirea ouălor:
✓ Pentru albușul crocant și gălbenușul puțin lichid: se adaugă aproximativ 0.6 ml de ulei pentru prăjit într-o tigaie mică, neaderentă, și se încinge la foc mediu-mare. Odată ce uleiul este fierbinte, se adaugă oul și se lasă albușul să se rumenească. Se folosește o lingură pentru a stropi din când în când partea de sus a oului cu ulei pentru a găti gălbenușul. Odată ce albușul este crocant și rumenit la margini, iar gălbenușul are consistența dorită, se poate scoate din tigaie.
✓ Pentru ouă cu albușul crocant și gălbenuș puțin lichid: se separă albușul de gălbenuș. Se adaugă aproximativ 0.6 ml de ulei pentru prăjit într-o tigaie mică, neaderentă, și se încinge la foc mediu-mare. Odată ce uleiul este fierbinte, se adaugă albușul și se lasă să se prăjească până la momentul în care marginile încep să se rumenească. Se folosește o spatulă pentru a apăsa ușor partea mijlocie a albușului pentru a forma o adâncitură în care să se așeze gălbenușul. Odată ce albușul este rumenit la margine, cu grijă se plasează gălbenușul în adâncitură și se folosește o lingură pentru a unge cu ulei marginile oului pentru a ajuta gălbenușul să se lipească de albuș. Se scoate din tigaie și se lasă să se scurgă.

Pentru a servi
4

✓ Se pune orez Jasmine pe o farfurie, se adaugă pad kra pao peste jumătate din orez și se așează oul prăjit deasupra. Puteți presăra pe ou prik nam pla, în momentul servirii.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.