Fierbeți tăițeii de orez și lăsați-i la scurs până preparați restul ingredientelor.
Tăiați în bucăți medii galangalul, lemongrass-ul și ceapa.
Puneți apă la fiert într-o oală sau într-un wok. Când apa începe să fiarbă adăugați peștele curățat, legumele tăiate anterior, frunzele de lime, ardeii iuți și cățeii de usturoi.
Lăsați la fiert la foc mic 30 de minute cu capacul pus.
Scoateți peștele cu grijă să nu se sfarme, pe o farfurie, și lăsați-l la răcit.
Scurgeți legumele și condimentele într-un mojar sau blender. Atenție, nu aruncați apa în care au fiert toate acestea.
Pisați toate ingredientele într-o pastă fină, adăugați și pasta de creveți.
Curățați peștele de oase, piele și puneți carnea fiartă în mojar sau blender, împreună cu pasta și mai pisați până la omogenizare.
Puneți din nou la fiert apa în care au fiert ingredientele și adăugați pasta cu pește. Apoi adăugați laptele de cocos și mai fierbeți 5 minute.
Adăugați sosul de pește, sarea și zahărul. Adăugați biluțele de pește și mai amestecați totul timp de 2 minute. Adăugați ceapa verde mărunțită și stingeți focul. Lăsați la răcit 2 minute și puteți servi imediat împreună cu tăițeii fierți și ouă fierte.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Lemongrass întreg congelat ASIAN CHOICE 250g
disponibil în magazineFrunze de lime congelate ASIAN CHOICE 100g
disponibil în magazineGalangal ASIAN CHOICE 250g
disponibil în magazineIngrediente
Indicații de preparare
Fierbeți tăițeii de orez și lăsați-i la scurs până preparați restul ingredientelor.
Tăiați în bucăți medii galangalul, lemongrass-ul și ceapa.
Puneți apă la fiert într-o oală sau într-un wok. Când apa începe să fiarbă adăugați peștele curățat, legumele tăiate anterior, frunzele de lime, ardeii iuți și cățeii de usturoi.
Lăsați la fiert la foc mic 30 de minute cu capacul pus.
Scoateți peștele cu grijă să nu se sfarme, pe o farfurie, și lăsați-l la răcit.
Scurgeți legumele și condimentele într-un mojar sau blender. Atenție, nu aruncați apa în care au fiert toate acestea.
Pisați toate ingredientele într-o pastă fină, adăugați și pasta de creveți.
Curățați peștele de oase, piele și puneți carnea fiartă în mojar sau blender, împreună cu pasta și mai pisați până la omogenizare.
Puneți din nou la fiert apa în care au fiert ingredientele și adăugați pasta cu pește. Apoi adăugați laptele de cocos și mai fierbeți 5 minute.
Adăugați sosul de pește, sarea și zahărul. Adăugați biluțele de pește și mai amestecați totul timp de 2 minute. Adăugați ceapa verde mărunțită și stingeți focul. Lăsați la răcit 2 minute și puteți servi imediat împreună cu tăițeii fierți și ouă fierte.