AutorThaiFood
Dificultate Începător
Număr de porții: 4
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute
Pentru marinadă
Pentru sosul de alune
Pentru servire
1

✓ Dacă gătiți pe grătar sau pe cărbune, înmuiați frigăruile în apă timp de 2 ore.

Pentru frigărui
2

✓ Amestecați pulpele de pui și marinata cu 60 ml de lapte de cocos, apoi lăsați deoparte cel puțin 20 de minute sau peste noapte.
✓ Înfiletați bucățile de carne pe frigărui - de obicei, 4-5 bucăți pe fiecare frigăruie.
✓ Încălziți 1,5 lingurițe de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare.
✓ Gătiți frigăruile în loturi, câte 3 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Pentru sosul de alune
3

✓ Puneți laptele de cocos rămas și ingredientele pentru sosul de alune într-o cratiță la foc mediu-scăzut.
✓Amestecați pentru a combina, apoi lăsați să fiarbă, amestecând din când în când, timp de 5 minute.
✓ Reglați consistența cu apă - ar trebui să obțineți un sos vâscos, dar lichid.
✓ Acoperiți cu un capac și mențineți cald în timpul gătirii frigăruilor.

Pentru servire
4

✓ Turnați puțin sos într-un bol. Presărați puține alune deasupra - amestecați puțin prin sos, dacă doriți.
✓ Așezați frigăruile pe o tavă, presărați restul de alune, coriandru și chili deasupra.
✓ Serviți cu sos într-un bol. Adăugați orez Jasmine sau orez prăjit thailandez.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru marinadă
Pentru sosul de alune
Pentru servire

Indicații de preparare

1

✓ Dacă gătiți pe grătar sau pe cărbune, înmuiați frigăruile în apă timp de 2 ore.

Pentru frigărui
2

✓ Amestecați pulpele de pui și marinata cu 60 ml de lapte de cocos, apoi lăsați deoparte cel puțin 20 de minute sau peste noapte.
✓ Înfiletați bucățile de carne pe frigărui - de obicei, 4-5 bucăți pe fiecare frigăruie.
✓ Încălziți 1,5 lingurițe de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare.
✓ Gătiți frigăruile în loturi, câte 3 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Pentru sosul de alune
3

✓ Puneți laptele de cocos rămas și ingredientele pentru sosul de alune într-o cratiță la foc mediu-scăzut.
✓Amestecați pentru a combina, apoi lăsați să fiarbă, amestecând din când în când, timp de 5 minute.
✓ Reglați consistența cu apă - ar trebui să obțineți un sos vâscos, dar lichid.
✓ Acoperiți cu un capac și mențineți cald în timpul gătirii frigăruilor.

Pentru servire
4

✓ Turnați puțin sos într-un bol. Presărați puține alune deasupra - amestecați puțin prin sos, dacă doriți.
✓ Așezați frigăruile pe o tavă, presărați restul de alune, coriandru și chili deasupra.
✓ Serviți cu sos într-un bol. Adăugați orez Jasmine sau orez prăjit thailandez.

Frigarui de pui cu sos de alune ไก่สะเต๊ะ