Opțiuni de imprimare:

Frigărui de porc în stil thailandez หมูปิ้ง

Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare4 ore 50 minuteTimp total5 ore 30 minute

 4 căței de usturoi medii (20g), tocați mărunt
 15 gr de codițe de coriandru tocate mărunt, plus frunze de coriandru proaspete pentru servire
 30 gr de zahăr de palmier mărunțit
 15 ml de sos de pește
 15 ml de sos de soia
 15 ml de sos de stridii
 6 gr de piper alb măcinat
 2 gr de praf de MSG (opțional)
 900 gr de pulpă de porc (bucată întreagă)
 160 ml de cremă de cocos nesărată
 sos thailandez de ardei uscat în oțet, pentru servire (opțional)
1

✓ Într-un bol mic, combinați usturoiul, codițele de coriandru, zahărul de palmier, sosul de pește, sosul de soia, sosul de stridii, piperul alb și MSG (dacă se utilizează), și amestecați până când zahărul de palmier se dizolvă. Lăsați deoparte.
✓ Congelați carnea de porc timp de 15 minute și până la 30 de minute (congelarea parțială a cărnii face mai ușor feliatul). Folosind un cuțit de bucătărie ascuțit sau un cuțit de feliat, feliați carnea de porc în bucăți subțiri, de aproximativ 2 cm lungime, 2,5 cm lățime și 3 mm grosime. Cel mai ușor și eficient mod de a face asta este să începeți prin porționarea pulpei de porc în bucăți de 2 cm lățime și 2,5 cm grosime, iar apoi să tăiați acele bucăți transversal în felii subțiri de 3 mm grosime.
✓ Combinați carnea de porc și marinada într-un bol mare și amestecați până când fiecare bucată de carne este acoperită uniform cu marinadă. Acoperiți strâns cu folie de plastic și refrigerați timp de cel puțin 4 ore, dar nu mai mult de 36 de ore.
✓ Adăugați câte o bucată de carne pe fiecare bețișor de frigăruie, înțepând-o de două ori pentru a o fixa, apoi împingând carnea strâns împreună. Continuați să adăugați carnea pe bețișor, asigurându-vă că bucățile de carne sunt strânse împreună, fără porțiuni expuse. Repetați procesul cu carnea rămasă.
✓ Pregătiți grătarul pentru frigărui. Aprindeți focul. Când toți cărbunii sunt aprinși și acoperiți cu cenușă gri, adăugați frigăruile. Așezați frigăruile direct pe cărbunii fierbinți. Folosind o pensulă, ungeți carnea de porc cu cremă de cocos.
✓ Gătiți, întorcând frigăruile și ungând carnea cu cremă de cocos frecvent, până când carnea este ușor caramelizează, în jur de 8 până la 10 minute, apoi îndepărtați de pe foc. Ca să verificați dacă carnea este gătită, luați o bucată de carne și tăiați-o în jumătate.
✓ Transferați frigăruile pe un platou de servire și lăsați-le la răcit timp de 1 până la 2 minute.
✓ Serviți imediat cu lime, coriandru și sosul ales.

Pregătire în avans și depozitare
2

✓ Frigăruile sunt cele mai bune atunci când sunt consumate imediat.
✓ Marinada poate fi pregătită în avans și refrigerată timp de până la 3 zile. Carnea de porc poate fi marinată timp de până la 36 de ore.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.