AutorThaiFood
Dificultate Avansat
Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare4 ore 50 minuteTimp total5 ore 30 minute
1

✓ Într-un bol mic, combinați usturoiul, codițele de coriandru, zahărul de palmier, sosul de pește, sosul de soia, sosul de stridii, piperul alb și MSG (dacă se utilizează), și amestecați până când zahărul de palmier se dizolvă. Lăsați deoparte.
✓ Congelați carnea de porc timp de 15 minute și până la 30 de minute (congelarea parțială a cărnii face mai ușor feliatul). Folosind un cuțit de bucătărie ascuțit sau un cuțit de feliat, feliați carnea de porc în bucăți subțiri, de aproximativ 2 cm lungime, 2,5 cm lățime și 3 mm grosime. Cel mai ușor și eficient mod de a face asta este să începeți prin porționarea pulpei de porc în bucăți de 2 cm lățime și 2,5 cm grosime, iar apoi să tăiați acele bucăți transversal în felii subțiri de 3 mm grosime.
✓ Combinați carnea de porc și marinada într-un bol mare și amestecați până când fiecare bucată de carne este acoperită uniform cu marinadă. Acoperiți strâns cu folie de plastic și refrigerați timp de cel puțin 4 ore, dar nu mai mult de 36 de ore.
✓ Adăugați câte o bucată de carne pe fiecare bețișor de frigăruie, înțepând-o de două ori pentru a o fixa, apoi împingând carnea strâns împreună. Continuați să adăugați carnea pe bețișor, asigurându-vă că bucățile de carne sunt strânse împreună, fără porțiuni expuse. Repetați procesul cu carnea rămasă.
✓ Pregătiți grătarul pentru frigărui. Aprindeți focul. Când toți cărbunii sunt aprinși și acoperiți cu cenușă gri, adăugați frigăruile. Așezați frigăruile direct pe cărbunii fierbinți. Folosind o pensulă, ungeți carnea de porc cu cremă de cocos.
✓ Gătiți, întorcând frigăruile și ungând carnea cu cremă de cocos frecvent, până când carnea este ușor caramelizează, în jur de 8 până la 10 minute, apoi îndepărtați de pe foc. Ca să verificați dacă carnea este gătită, luați o bucată de carne și tăiați-o în jumătate.
✓ Transferați frigăruile pe un platou de servire și lăsați-le la răcit timp de 1 până la 2 minute.
✓ Serviți imediat cu lime, coriandru și sosul ales.

Pregătire în avans și depozitare
2

✓ Frigăruile sunt cele mai bune atunci când sunt consumate imediat.
✓ Marinada poate fi pregătită în avans și refrigerată timp de până la 3 zile. Carnea de porc poate fi marinată timp de până la 36 de ore.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

✓ Într-un bol mic, combinați usturoiul, codițele de coriandru, zahărul de palmier, sosul de pește, sosul de soia, sosul de stridii, piperul alb și MSG (dacă se utilizează), și amestecați până când zahărul de palmier se dizolvă. Lăsați deoparte.
✓ Congelați carnea de porc timp de 15 minute și până la 30 de minute (congelarea parțială a cărnii face mai ușor feliatul). Folosind un cuțit de bucătărie ascuțit sau un cuțit de feliat, feliați carnea de porc în bucăți subțiri, de aproximativ 2 cm lungime, 2,5 cm lățime și 3 mm grosime. Cel mai ușor și eficient mod de a face asta este să începeți prin porționarea pulpei de porc în bucăți de 2 cm lățime și 2,5 cm grosime, iar apoi să tăiați acele bucăți transversal în felii subțiri de 3 mm grosime.
✓ Combinați carnea de porc și marinada într-un bol mare și amestecați până când fiecare bucată de carne este acoperită uniform cu marinadă. Acoperiți strâns cu folie de plastic și refrigerați timp de cel puțin 4 ore, dar nu mai mult de 36 de ore.
✓ Adăugați câte o bucată de carne pe fiecare bețișor de frigăruie, înțepând-o de două ori pentru a o fixa, apoi împingând carnea strâns împreună. Continuați să adăugați carnea pe bețișor, asigurându-vă că bucățile de carne sunt strânse împreună, fără porțiuni expuse. Repetați procesul cu carnea rămasă.
✓ Pregătiți grătarul pentru frigărui. Aprindeți focul. Când toți cărbunii sunt aprinși și acoperiți cu cenușă gri, adăugați frigăruile. Așezați frigăruile direct pe cărbunii fierbinți. Folosind o pensulă, ungeți carnea de porc cu cremă de cocos.
✓ Gătiți, întorcând frigăruile și ungând carnea cu cremă de cocos frecvent, până când carnea este ușor caramelizează, în jur de 8 până la 10 minute, apoi îndepărtați de pe foc. Ca să verificați dacă carnea este gătită, luați o bucată de carne și tăiați-o în jumătate.
✓ Transferați frigăruile pe un platou de servire și lăsați-le la răcit timp de 1 până la 2 minute.
✓ Serviți imediat cu lime, coriandru și sosul ales.

Pregătire în avans și depozitare
2

✓ Frigăruile sunt cele mai bune atunci când sunt consumate imediat.
✓ Marinada poate fi pregătită în avans și refrigerată timp de până la 3 zile. Carnea de porc poate fi marinată timp de până la 36 de ore.

Frigărui de porc în stil thailandez หมูปิ้ง