AutorThaiFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute
1

✓ Într-un mojar de granit, zdrobiți ardeii roșii uscați și pasta de creveți împreună până obțineți o pastă fină fără semințe de ardei. Adăugați ceapa roșie tăiată felii, câteva linguri de fiecare dată, și zdrobiți până devine netedă. Adăugați carnea de pește și zdrobiți până obțineți o pastă fină.
✓ Puneți supa într-o oală și aduceți-o la fierbere. Amestecați pasta pregătită, apoi adăugați sosul de tamarin, sosul de pește și zahărul. Odată ce zahărul se dizolvă complet, gustați și verificați condimentarea. Aroma ar trebui să fie predominant acră, apoi sărată, și puțin dulce. Baza dvs. de curry kaeng som este acum gata să fie folosită imediat sau congelată.
✓ Pentru a asambla o porție de kaeng som pentru 2 persoane, aduceți la fierbere 2 căni de curry într-o oală de dimensiuni medii, apoi adăugați legumele dorite. Pentru această rețetă se folosesc tulpini de bambus, morcovi și fasole verde.
Odată ce legumele sunt aproape gata, adăugați creveții curățați și gătiți ușor până când creveții sunt gata. Cam 3 minute pentru cei cruzi, 1-2 minute pentru cei pre-gătiți.
✓ La final, stoarceți sucul de lime, amestecați totul rapid. Serviți cu orez gătit.
✓ Puteți adugă și garnituri precum omleta de acacia (cha om).

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

✓ Într-un mojar de granit, zdrobiți ardeii roșii uscați și pasta de creveți împreună până obțineți o pastă fină fără semințe de ardei. Adăugați ceapa roșie tăiată felii, câteva linguri de fiecare dată, și zdrobiți până devine netedă. Adăugați carnea de pește și zdrobiți până obțineți o pastă fină.
✓ Puneți supa într-o oală și aduceți-o la fierbere. Amestecați pasta pregătită, apoi adăugați sosul de tamarin, sosul de pește și zahărul. Odată ce zahărul se dizolvă complet, gustați și verificați condimentarea. Aroma ar trebui să fie predominant acră, apoi sărată, și puțin dulce. Baza dvs. de curry kaeng som este acum gata să fie folosită imediat sau congelată.
✓ Pentru a asambla o porție de kaeng som pentru 2 persoane, aduceți la fierbere 2 căni de curry într-o oală de dimensiuni medii, apoi adăugați legumele dorite. Pentru această rețetă se folosesc tulpini de bambus, morcovi și fasole verde.
Odată ce legumele sunt aproape gata, adăugați creveții curățați și gătiți ușor până când creveții sunt gata. Cam 3 minute pentru cei cruzi, 1-2 minute pentru cei pre-gătiți.
✓ La final, stoarceți sucul de lime, amestecați totul rapid. Serviți cu orez gătit.
✓ Puteți adugă și garnituri precum omleta de acacia (cha om).

Curry acrișor cu creveți (Kaeng Som) แกงส้ม