AutorThaiFood
Dificultate Intermediar
Număr de porții: 3
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute
1

Amestecul de bază: într-un bol mare, puneți pasta de pește și adăugați pasta de curry roșu, oul și sosul de pește. Amestecați bine până când compoziția este omogenă.

2

Adăugați fasolea verde tăiată și frunzele de lime kaffir mărunțite, apoi făina de orez. Amestecați până când compoziția este omogenizată.

3

Luați câte o porție mică din amestec și modelați chiftele (aproximativ 5 cm diametru), apoi aplatizați-le ușor.

4

Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Prăjiți chiftelele pe ambele părți, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante. Scoateți-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

5

Serviți-le calde, alături de un sos dulce-iute sau o garnitură proaspătă.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

Amestecul de bază: într-un bol mare, puneți pasta de pește și adăugați pasta de curry roșu, oul și sosul de pește. Amestecați bine până când compoziția este omogenă.

2

Adăugați fasolea verde tăiată și frunzele de lime kaffir mărunțite, apoi făina de orez. Amestecați până când compoziția este omogenizată.

3

Luați câte o porție mică din amestec și modelați chiftele (aproximativ 5 cm diametru), apoi aplatizați-le ușor.

4

Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Prăjiți chiftelele pe ambele părți, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante. Scoateți-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

5

Serviți-le calde, alături de un sos dulce-iute sau o garnitură proaspătă.

Chiftele thailandeze de pește (Tod Mun Pla ทอดมันปลา)