AutorThaiFood
Dificultate Începător
Număr de porții: 4
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total35 minute
1

✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Fierbeți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
✓ Legumele trebuie spălate și curățate de coajă, iar ulterior tăiate în cubulețe mici, dar care să aibă aproximativ aceeași dimensiune, pentru a da un aspect plăcut preparatului, dar și pentru a se găti uniform.

2

✓ Pentru prepararea ingredientelor, se poate opta atât pentru o tigaie, cât și pentru wok. Odată ales recipientul, se pune ceapa la foc, alături de morcov și se călesc. Când acestea sunt gata, se adaugă ardeiul gras, mazărea și bucățile de ananas.

3

✓ Ingredientele se amestecă cu orezul pregătit și se adaugă sosul de soia.
✓ După ce toată compoziția s-a omogenizat, se adaugă uleiul de susan. Se amestecă pentru ultima dată pentru ca ingredientele să nu se lipească de recipient.

Pentru servire
4

✓ Preparatul odată luat de pe foc, se poate servi. Acesta poate fi pus atât pe un platou, cât și într-o jumătate de ananas. Cu siguranță că varianta a doua va impresiona mai mult și va aduce mai multe laude bucătarului.
✓ La final, se adaugă ceapa verde pe deasupra (în funcție de preferințe, bineînțeles) și se poate servi.

✓ Se poate de asemenea servi alături de pui sau creveți prăjiți.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Fierbeți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
✓ Legumele trebuie spălate și curățate de coajă, iar ulterior tăiate în cubulețe mici, dar care să aibă aproximativ aceeași dimensiune, pentru a da un aspect plăcut preparatului, dar și pentru a se găti uniform.

2

✓ Pentru prepararea ingredientelor, se poate opta atât pentru o tigaie, cât și pentru wok. Odată ales recipientul, se pune ceapa la foc, alături de morcov și se călesc. Când acestea sunt gata, se adaugă ardeiul gras, mazărea și bucățile de ananas.

3

✓ Ingredientele se amestecă cu orezul pregătit și se adaugă sosul de soia.
✓ După ce toată compoziția s-a omogenizat, se adaugă uleiul de susan. Se amestecă pentru ultima dată pentru ca ingredientele să nu se lipească de recipient.

Pentru servire
4

✓ Preparatul odată luat de pe foc, se poate servi. Acesta poate fi pus atât pe un platou, cât și într-o jumătate de ananas. Cu siguranță că varianta a doua va impresiona mai mult și va aduce mai multe laude bucătarului.
✓ La final, se adaugă ceapa verde pe deasupra (în funcție de preferințe, bineînțeles) și se poate servi.

✓ Se poate de asemenea servi alături de pui sau creveți prăjiți.

Ananas cu orez prăjit ข้าวผัดสัปปะรด