Amestecul de bază: într-un bol mare, puneți pasta de pește și adăugați pasta de curry roșu, oul și sosul de pește. Amestecați bine până când compoziția este omogenă.
Adăugați fasolea verde tăiată și frunzele de lime kaffir mărunțite, apoi făina de orez. Amestecați până când compoziția este omogenizată.
Luați câte o porție mică din amestec și modelați chiftele (aproximativ 5 cm diametru), apoi aplatizați-le ușor.
Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Prăjiți chiftelele pe ambele părți, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante. Scoateți-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Serviți-le calde, alături de un sos dulce-iute sau o garnitură proaspătă.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
Amestecul de bază: într-un bol mare, puneți pasta de pește și adăugați pasta de curry roșu, oul și sosul de pește. Amestecați bine până când compoziția este omogenă.
Adăugați fasolea verde tăiată și frunzele de lime kaffir mărunțite, apoi făina de orez. Amestecați până când compoziția este omogenizată.
Luați câte o porție mică din amestec și modelați chiftele (aproximativ 5 cm diametru), apoi aplatizați-le ușor.
Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Prăjiți chiftelele pe ambele părți, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante. Scoateți-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Serviți-le calde, alături de un sos dulce-iute sau o garnitură proaspătă.