Puneți la fiert apă într-o oală, pentru tăiței. Când apa a dat în clocot, adăgați tăițeii de orez și fierbeți-i timp de 10-12 minute până se înmoaie. Scoateți-i, spălați-i cu apă rece și mai lăsați-i la scurs până pregătiți restul ingredientelor.
Preparați sosul pentru stir-fry amestecând sosul de stridii, sosul de soia și cel de pește într-un mic recipient.
Pisați ardeii picanți împreună cu cățeii de usturoi și puțin ghimbir într-un mojar până se formează o pastă, însă nu prea fină.
Spălați legumele și tăiați-le juliene. Aici se pot folosi la alegere mai multe legume precum morcovi, ardei, broccoli sau muguri de porumb.
Adăugați ulei într-o tigaie încinsă și prăjiți creveții timp de 2-3 minute pe ambele părți și asezați-i apoi pe o farfurie.
Pregătiți puțin ulei într-un wok sau puteți folosi o tigaie non-adezivă. Prăjiți toate ingredientele. Atenție, este important să nu adăugați toate îngredientele dintr-o dată, ci, în funcție de dimensiunea tigăii, să porționați în mai multe tranșe pentru ca ingredientele să se poată rumeni, să nu rămână moi. Puneți în tigaia încinsă cu ulei o parte din pasta cu chili și usturoi, amestecând 30 de secunde pentru a se infuza uleiul.
Adăugați o parte din legumele tăiate juliene (2/3 dacă ați porționat ingredientele în trei părți) și amestecați timp de 1 minut, apoi adăugați tăițeii.
Puneți rapid peste tăiței o parte din sosul stir-fry preparat anterior (2/3 dacă ați porționat ingredientele în trei părți) și o linguriță de zahăr. Amestecați toată compoziția la foc mediu spre mare până când tăițeii prind culoare și se evaporă toată apa.
Adăugați creveții și busuiocul și mai amestecați cel mult un minut.
Transferați pe o farfurie și procedați la fel cu restul porțiilor. Lăsați la răcit câteva minute și serviți.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
Puneți la fiert apă într-o oală, pentru tăiței. Când apa a dat în clocot, adăgați tăițeii de orez și fierbeți-i timp de 10-12 minute până se înmoaie. Scoateți-i, spălați-i cu apă rece și mai lăsați-i la scurs până pregătiți restul ingredientelor.
Preparați sosul pentru stir-fry amestecând sosul de stridii, sosul de soia și cel de pește într-un mic recipient.
Pisați ardeii picanți împreună cu cățeii de usturoi și puțin ghimbir într-un mojar până se formează o pastă, însă nu prea fină.
Spălați legumele și tăiați-le juliene. Aici se pot folosi la alegere mai multe legume precum morcovi, ardei, broccoli sau muguri de porumb.
Adăugați ulei într-o tigaie încinsă și prăjiți creveții timp de 2-3 minute pe ambele părți și asezați-i apoi pe o farfurie.
Pregătiți puțin ulei într-un wok sau puteți folosi o tigaie non-adezivă. Prăjiți toate ingredientele. Atenție, este important să nu adăugați toate îngredientele dintr-o dată, ci, în funcție de dimensiunea tigăii, să porționați în mai multe tranșe pentru ca ingredientele să se poată rumeni, să nu rămână moi. Puneți în tigaia încinsă cu ulei o parte din pasta cu chili și usturoi, amestecând 30 de secunde pentru a se infuza uleiul.
Adăugați o parte din legumele tăiate juliene (2/3 dacă ați porționat ingredientele în trei părți) și amestecați timp de 1 minut, apoi adăugați tăițeii.
Puneți rapid peste tăiței o parte din sosul stir-fry preparat anterior (2/3 dacă ați porționat ingredientele în trei părți) și o linguriță de zahăr. Amestecați toată compoziția la foc mediu spre mare până când tăițeii prind culoare și se evaporă toată apa.
Adăugați creveții și busuiocul și mai amestecați cel mult un minut.
Transferați pe o farfurie și procedați la fel cu restul porțiilor. Lăsați la răcit câteva minute și serviți.