✓ Amestecați 50 g de făină de orez glutinos cu 6 g de amidon de tapioca și 75 g de piure de dovleac. Framantați aluatul. Adăugați lapte de cocos dacă aveți nevoie de mai mult lichid pentru a forma aluatul. Aluatul nu ar trebui să fie lipicios. Dacă devine lipicios, adăugați puțină făină în plus. Suprafața aluatului trebuie să fie netedă.
✓ Așezați aluatul pe o placă de tăiat într-un dreptunghi cu grosime de puțin mai puțin de 1cm. Tăiați aluatul în benzi cu grosime de 1cm și separați benzile pentru a nu se lipi una de alta. Luați fiecare bandă și tăiați-o în bucăți de 1cm astfel încât toate bucățile să fie acum aproximativ cuburi de 1cm. Rulați fiecare bucată în palme pentru a forma bile mici.
✓ Pregătiți aluatul mov în același mod folosind 50 g de făină de orez glutinos și 5 g de amidon de tapioca, dar adăugați în loc de piure de dovleac, pudră de cartof mov. Pentru aluatul roșu, folosiți suc sau piure de sfeclă roșie, iar pentru aluatul verde, folosiți pudră de matcha sau apă de frunze de pandan. Puteți utiliza colorant alimentar, alti coloranți naturali sau înlocuitori.
✓ Când toate bilele sunt formate, înfășurați-le strâns în folie de plastic dacă nu sunteți gata să le gătiți imediat, pentru a nu se usca.
✓ Aduceți la fierbere un vas cu apă, iar în timp ce așteptați ca apa să fiarbă, pregătiți laptele de cocos dulce.
✓ Puneți laptele de cocos, apa, frunza de pandan, 150 g de zahăr de palmier tocat și un praf de sare într-o oală și gătiți la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă complet. Gustați și adăugați mai mult zahăr după gust. Opriți focul și îndepărtați frunza de pandan.
✓ Aveți pregătită o oală mare cu apă rece lângă vasul cu apă clocotită.
Puneți Bua Loy în apa clocotită în loturi, fără a aglomera vasul. În decurs de 1 minut, acestea ar trebui să plutească, și imediat ce plutesc, scoateți-le cu și așezați-le direct în apa rece. Repetați până când terminați cu tot aluatul.
✓ Drenați bine Bua Loy și adăugați-le în laptele de cocos. Încălziți amestecul de cocos și Bua Loy până când începe să dea în clocot, astfel încât Bua Loy să poată absorbi aroma laptelui de cocos, apoi opriți imediat focul.
✓ Serviți cald sau la temperatura camerei.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
✓ Amestecați 50 g de făină de orez glutinos cu 6 g de amidon de tapioca și 75 g de piure de dovleac. Framantați aluatul. Adăugați lapte de cocos dacă aveți nevoie de mai mult lichid pentru a forma aluatul. Aluatul nu ar trebui să fie lipicios. Dacă devine lipicios, adăugați puțină făină în plus. Suprafața aluatului trebuie să fie netedă.
✓ Așezați aluatul pe o placă de tăiat într-un dreptunghi cu grosime de puțin mai puțin de 1cm. Tăiați aluatul în benzi cu grosime de 1cm și separați benzile pentru a nu se lipi una de alta. Luați fiecare bandă și tăiați-o în bucăți de 1cm astfel încât toate bucățile să fie acum aproximativ cuburi de 1cm. Rulați fiecare bucată în palme pentru a forma bile mici.
✓ Pregătiți aluatul mov în același mod folosind 50 g de făină de orez glutinos și 5 g de amidon de tapioca, dar adăugați în loc de piure de dovleac, pudră de cartof mov. Pentru aluatul roșu, folosiți suc sau piure de sfeclă roșie, iar pentru aluatul verde, folosiți pudră de matcha sau apă de frunze de pandan. Puteți utiliza colorant alimentar, alti coloranți naturali sau înlocuitori.
✓ Când toate bilele sunt formate, înfășurați-le strâns în folie de plastic dacă nu sunteți gata să le gătiți imediat, pentru a nu se usca.
✓ Aduceți la fierbere un vas cu apă, iar în timp ce așteptați ca apa să fiarbă, pregătiți laptele de cocos dulce.
✓ Puneți laptele de cocos, apa, frunza de pandan, 150 g de zahăr de palmier tocat și un praf de sare într-o oală și gătiți la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă complet. Gustați și adăugați mai mult zahăr după gust. Opriți focul și îndepărtați frunza de pandan.
✓ Aveți pregătită o oală mare cu apă rece lângă vasul cu apă clocotită.
Puneți Bua Loy în apa clocotită în loturi, fără a aglomera vasul. În decurs de 1 minut, acestea ar trebui să plutească, și imediat ce plutesc, scoateți-le cu și așezați-le direct în apa rece. Repetați până când terminați cu tot aluatul.
✓ Drenați bine Bua Loy și adăugați-le în laptele de cocos. Încălziți amestecul de cocos și Bua Loy până când începe să dea în clocot, astfel încât Bua Loy să poată absorbi aroma laptelui de cocos, apoi opriți imediat focul.
✓ Serviți cald sau la temperatura camerei.