✓ Se adaugă ardeii iuți thai și usturoiul tocat într-un bol mic, apoi se adaugă sosul de pește și sucul de lime. Se lasă să de-o parte în timp ce se pregătește stir fry-ul.
✓ Într-un mojar, se mărunțesc ardeii iuți thai într-o pastă fină. Se adaugă usturoiul și ardeii roșii murați, mărunțiți și se amesteca pana se formeaza o pastă mai groasa.
✓ Se încinge un wok sau o tigaie la foc mare, adăugând aproximativ o lingură de ulei dacă carnea de vită este slabă. Odată ce wok-ul este foarte fierbinte, se adaugă carnea de vită și se distribuie uniform. Se sotează carnea de vită fără a o mișca până când partea de jos se rumenește. Se amestecă carnea de vită și se observă cum aceasta va începe să elibereze destul de mult lichid - se amestecă până când tot acest lichid s-a evaporat, iar carnea de vită începe să prăjească în propria grăsime. Se lasă să se prăjească fără a o amesteca timp de 15-20 de secunde pentru a se rumeni mai mult, apoi se amestecă și se repetă de 1-2 ori.
✓ Se reduce focul la mediu, se împinge carnea de vită într-o parte a tigăii și, dacă nu este multă grăsime în tigaie, se adaugă puțin ulei pentru a căli usturoiul. Se adaugă pasta de usturoi și ardei și se călesc în ulei timp de 30 de secunde până când usturoiul începe să se rumenească, apoi se amestecă cu carnea de vită.
✓ Se mărește focul la maxim și se adaugă aproximativ jumătate din cantitatea de supă sau apă, sos de pește, zahăr și piper negru; se amestecă bine. Se adaugă ardeii roșii murați, tăiați julienne și se amestecă timp de 30 de secunde. Dacă este nevoie se adaugă mai multă supă sau apă.
✓ Se oprește focul, se adaugă busuiocul și se amestecă până se înmoaie puțin. Se gustă și se ajustează condimentele cu mai mult zahăr sau sos de pește, iar dacă este necesar se adaugă puțin mai multă apă sau supă. Se lasă deoparte în timp ce se prăjesc ouăle.
Pentru a prăji ouăle în stil thai, se recomandă să le prăjiti câte unul odată pentru a evita lipirea între ele. Există 2 opțiuni pentru prăjirea ouălor:
✓ Pentru albușul crocant și gălbenușul puțin lichid: se adaugă aproximativ 0.6 ml de ulei pentru prăjit într-o tigaie mică, neaderentă, și se încinge la foc mediu-mare. Odată ce uleiul este fierbinte, se adaugă oul și se lasă albușul să se rumenească. Se folosește o lingură pentru a stropi din când în când partea de sus a oului cu ulei pentru a găti gălbenușul. Odată ce albușul este crocant și rumenit la margini, iar gălbenușul are consistența dorită, se poate scoate din tigaie.
✓ Pentru ouă cu albușul crocant și gălbenuș puțin lichid: se separă albușul de gălbenuș. Se adaugă aproximativ 0.6 ml de ulei pentru prăjit într-o tigaie mică, neaderentă, și se încinge la foc mediu-mare. Odată ce uleiul este fierbinte, se adaugă albușul și se lasă să se prăjească până la momentul în care marginile încep să se rumenească. Se folosește o spatulă pentru a apăsa ușor partea mijlocie a albușului pentru a forma o adâncitură în care să se așeze gălbenușul. Odată ce albușul este rumenit la margine, cu grijă se plasează gălbenușul în adâncitură și se folosește o lingură pentru a unge cu ulei marginile oului pentru a ajuta gălbenușul să se lipească de albuș. Se scoate din tigaie și se lasă să se scurgă.
✓ Se pune orez Jasmine pe o farfurie, se adaugă pad kra pao peste jumătate din orez și se așează oul prăjit deasupra. Puteți presăra pe ou prik nam pla, în momentul servirii.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
✓ Se adaugă ardeii iuți thai și usturoiul tocat într-un bol mic, apoi se adaugă sosul de pește și sucul de lime. Se lasă să de-o parte în timp ce se pregătește stir fry-ul.
✓ Într-un mojar, se mărunțesc ardeii iuți thai într-o pastă fină. Se adaugă usturoiul și ardeii roșii murați, mărunțiți și se amesteca pana se formeaza o pastă mai groasa.
✓ Se încinge un wok sau o tigaie la foc mare, adăugând aproximativ o lingură de ulei dacă carnea de vită este slabă. Odată ce wok-ul este foarte fierbinte, se adaugă carnea de vită și se distribuie uniform. Se sotează carnea de vită fără a o mișca până când partea de jos se rumenește. Se amestecă carnea de vită și se observă cum aceasta va începe să elibereze destul de mult lichid - se amestecă până când tot acest lichid s-a evaporat, iar carnea de vită începe să prăjească în propria grăsime. Se lasă să se prăjească fără a o amesteca timp de 15-20 de secunde pentru a se rumeni mai mult, apoi se amestecă și se repetă de 1-2 ori.
✓ Se reduce focul la mediu, se împinge carnea de vită într-o parte a tigăii și, dacă nu este multă grăsime în tigaie, se adaugă puțin ulei pentru a căli usturoiul. Se adaugă pasta de usturoi și ardei și se călesc în ulei timp de 30 de secunde până când usturoiul începe să se rumenească, apoi se amestecă cu carnea de vită.
✓ Se mărește focul la maxim și se adaugă aproximativ jumătate din cantitatea de supă sau apă, sos de pește, zahăr și piper negru; se amestecă bine. Se adaugă ardeii roșii murați, tăiați julienne și se amestecă timp de 30 de secunde. Dacă este nevoie se adaugă mai multă supă sau apă.
✓ Se oprește focul, se adaugă busuiocul și se amestecă până se înmoaie puțin. Se gustă și se ajustează condimentele cu mai mult zahăr sau sos de pește, iar dacă este necesar se adaugă puțin mai multă apă sau supă. Se lasă deoparte în timp ce se prăjesc ouăle.
Pentru a prăji ouăle în stil thai, se recomandă să le prăjiti câte unul odată pentru a evita lipirea între ele. Există 2 opțiuni pentru prăjirea ouălor:
✓ Pentru albușul crocant și gălbenușul puțin lichid: se adaugă aproximativ 0.6 ml de ulei pentru prăjit într-o tigaie mică, neaderentă, și se încinge la foc mediu-mare. Odată ce uleiul este fierbinte, se adaugă oul și se lasă albușul să se rumenească. Se folosește o lingură pentru a stropi din când în când partea de sus a oului cu ulei pentru a găti gălbenușul. Odată ce albușul este crocant și rumenit la margini, iar gălbenușul are consistența dorită, se poate scoate din tigaie.
✓ Pentru ouă cu albușul crocant și gălbenuș puțin lichid: se separă albușul de gălbenuș. Se adaugă aproximativ 0.6 ml de ulei pentru prăjit într-o tigaie mică, neaderentă, și se încinge la foc mediu-mare. Odată ce uleiul este fierbinte, se adaugă albușul și se lasă să se prăjească până la momentul în care marginile încep să se rumenească. Se folosește o spatulă pentru a apăsa ușor partea mijlocie a albușului pentru a forma o adâncitură în care să se așeze gălbenușul. Odată ce albușul este rumenit la margine, cu grijă se plasează gălbenușul în adâncitură și se folosește o lingură pentru a unge cu ulei marginile oului pentru a ajuta gălbenușul să se lipească de albuș. Se scoate din tigaie și se lasă să se scurgă.
✓ Se pune orez Jasmine pe o farfurie, se adaugă pad kra pao peste jumătate din orez și se așează oul prăjit deasupra. Puteți presăra pe ou prik nam pla, în momentul servirii.