✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Adăugați mangoul, usturoiul, frunzele de lime kaffir, ardeiul iute, ghimbirul, sucul de lime, sosul de pește, sosul de soia, oțetul de orez, zahărul brun și turmericul într-un blender sau mixer. Mixați bine până obțineți o pastă omogenă.
✓ Gustați sosul. Scopul este să obțineți un echilibru între aromele dulci, picante și sărate. Adăugați mai mult zahăr dacă sosul este prea acru (acest lucru depinde de dulceața mangoului). Dacă nu este suficient de picant, adăugați mai mult ardei iute. Dacă nu este suficient de sărat adăugați mai mult sos de pește. Dacă este prea sărat sau prea dulce, adăugați mai mult suc de lime.
✓ Lăsați deoparte.
✓ Într-un bol mediu, amestecați făina și sarea. Adăugați bucățile de pui și amestecați ușor până sunt acoperite de făină.
✓ Încingeți un wok sau o tigaie pe foc mediu-mare. Adăugați uleiul, apoi începeți să prăjiți bucățile de pui în mai multe porții, timp de 3 până la 5 minute pe fiecare parte, sau până devin auriu-deschis și sunt gătite în interior.
✓ Scoateți puiul din tigaie și puneți-l pe un șervețel.
✓ Curățați wokul/tigaia. Puneți-l pe foc mediu-mare și adăugați sosul de mango împreună cu ardeiul roșu. Lăsați să dea în clocot ușor, apoi reduceți la foc mic spre mediu.
Dacă sosul devine prea gros, adăugați lapte de cocos sau apă. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 3 până la 4 minute, sau până când ardeiul s-a înmuiat ușor, dar încă mai are o textură crocantă.
✓ Adăugați bucățile de pui prăjit, încorporându-le ușor în sos. Dacă doriți, adăugați și bucăți de mango. Lăsați să fiarbă ușor, doar până se încălzesc toate ingredientele.
✓ Faceți o ultimă degustare pentru a verifica nivelul de sare, gustând sosul împreună cu puiul.
✓ Adăugați puțin sos de pește sau ardei iute dacă este necesar.
✓ Transferați într-un vas de servire și serviți cald, garnisit cu coriandru proaspăt.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Galangal ASIAN CHOICE 250g
disponibil în magazineFrunze de lime congelate ASIAN CHOICE 100g
disponibil în magazineBucati de mango BAMBOO TREE 908g
disponibil în magazineIngrediente
Indicații de preparare
✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Adăugați mangoul, usturoiul, frunzele de lime kaffir, ardeiul iute, ghimbirul, sucul de lime, sosul de pește, sosul de soia, oțetul de orez, zahărul brun și turmericul într-un blender sau mixer. Mixați bine până obțineți o pastă omogenă.
✓ Gustați sosul. Scopul este să obțineți un echilibru între aromele dulci, picante și sărate. Adăugați mai mult zahăr dacă sosul este prea acru (acest lucru depinde de dulceața mangoului). Dacă nu este suficient de picant, adăugați mai mult ardei iute. Dacă nu este suficient de sărat adăugați mai mult sos de pește. Dacă este prea sărat sau prea dulce, adăugați mai mult suc de lime.
✓ Lăsați deoparte.
✓ Într-un bol mediu, amestecați făina și sarea. Adăugați bucățile de pui și amestecați ușor până sunt acoperite de făină.
✓ Încingeți un wok sau o tigaie pe foc mediu-mare. Adăugați uleiul, apoi începeți să prăjiți bucățile de pui în mai multe porții, timp de 3 până la 5 minute pe fiecare parte, sau până devin auriu-deschis și sunt gătite în interior.
✓ Scoateți puiul din tigaie și puneți-l pe un șervețel.
✓ Curățați wokul/tigaia. Puneți-l pe foc mediu-mare și adăugați sosul de mango împreună cu ardeiul roșu. Lăsați să dea în clocot ușor, apoi reduceți la foc mic spre mediu.
Dacă sosul devine prea gros, adăugați lapte de cocos sau apă. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 3 până la 4 minute, sau până când ardeiul s-a înmuiat ușor, dar încă mai are o textură crocantă.
✓ Adăugați bucățile de pui prăjit, încorporându-le ușor în sos. Dacă doriți, adăugați și bucăți de mango. Lăsați să fiarbă ușor, doar până se încălzesc toate ingredientele.
✓ Faceți o ultimă degustare pentru a verifica nivelul de sare, gustând sosul împreună cu puiul.
✓ Adăugați puțin sos de pește sau ardei iute dacă este necesar.
✓ Transferați într-un vas de servire și serviți cald, garnisit cu coriandru proaspăt.